20.5.2011

Musiikki-i'istä: 21, osa 2 - kyllä lähtee, edelleen

Jos 21-vuotisuuden ensimmäinen osa oli ollut jo sinänsä ihan vahvaa suorittamista, toinen oli, jos mahdollista, vielä vahvempaa suorittamista. Paljastui jopa, että kahteen osaan pitää panna vielä myös tämä iän toinen puolisko, koska tunnistekenttään tulisi liian pitkästi tavaraa. Tässä olkoon siis 21 vuoden ikäni kutakuinkin kolmas neljännes, joulukuusta 2005 maaliskuulle 2006.

Joskus edellisenä syksynä olin levykaupassa sormeillut Arcade Firen Funeralia. "Hyvä levy", sanoi sattumalta viereen osunut opiskelututtava toimeni huomattuaan. No, silloin olin kuullut avausraitaa vähän, koska eräs muukin oli sanonut, että tästä voisin minä pitää. Pihtasin silti ostopäätöstäni. Kului pari kuukautta, ja sitten, Lontoon Heathrow'n lentokentällä, ostin levyn, ja seurasi jotain niin ikimuistoista ja mullistavaa. Funeral pysyy yhtenä kaikkien aikojen huimimmista levyistä, eikä siihen voi kyllästyä, eikä siihen ole syytäkään kyllästyä. Sinä talvena maahan tuli lopulta aika paljon lunta ja ilmaan kylmä lämpötila.


Jostain oli niinä aikoina tullut mieleen sekin, että Sigur Rósia voisi alkaa kuunnella. Ostin Takk...-levyn. Kuuntelin Glósolia hetkittäin tauotta, se räjähdyskohta sykähdytti kovasti. Myös Hoppipollaa kuuntelin paljon, koska se on kaunis. Siinä on kovin hassu videokin.



Ehätin tutustua vähän myös Antony & The Johnsonsiin (enää en merkittävästi jaksa sitä kuunnella, Antony Hegartyn ääni vaatisi ilmeisesti yhä totuttelua). The Magic Numbersin debyytti soi niin ikään joissain väleissä.



Yhä edelleen tuli kuunneltua myös Wolf Paradea. 21-vuotisuuteni kolmantena neljänneksenä tutustuin ensi kertaa myös The Postal Serviceen. Such Great Heights taisi soida joskus jossain.



Vaikkei levyjä tähän kolmikuukautiseen niin ällistyttävän useita mahtunutkaan, tuntui kuitenkin siltä, että musiikki oli tosi tärkeää. Ei ollut valheellisesti ajateltu. Tämä jäi nyt vähän luettelomaiseksi, mutta nyt en ehdi kirjoittaa paremmin!

Muun muassa näitä levyjä kuuntelin 21-vuotisuuteni kolmannella neljänneksellä:
Antony & The Johnsons - Antony & The Johnsons
Antony & The Johnsons - I Am a Bird Now
Broken Social Scene - Broken Social Scene
The Cure - Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me
The Magic Numbers - The Magic Numbers
Mew - And the Glass Handed Kites
Sigur Rós - Takk...
The Strokes - First Impressions of Earth

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti