26.3.2011

Tämän matkan levy: Emmy the Great - First Love

Puolilumisessa North Hampshiressä puolitoista viikkoa sitten Greyhound-bussissa kohti Montréalia matkustaessa palasi Facebook-syötehavainnon seurauksena mieleen Emmy the Great, Lontoossa asuva laulaja-lauluntekijä, jolla on pakahduttavan kiva lauluääni ja joitain pakahduttavan hienoja kappaleita.

Debyyttilevy First Love ilmestyi jo vuoden 2009 helmikuussa, mutta minä kuulin siitä ensimmäistä kertaa vasta tämän vuoden helmikuussa. (Kiitos, I'mhappytobeheretonight-blogi!) Olin nopeasti varsin vaikuttunut ja melko varma siitä, että levystä kasvaa vielä merkittävä. Ja niinhän tässä nyt on käymässä.

Well I wish I never met you that day / You said I have a room and music to play / I have a room let me show you the way / I wish that I’d never come / But now that I have, I would do it again.



Ennen tätä matkaa ehdin kuunnella levyn kappaleet vain noin kahdesti Spotifystä, ja nekin kuuntelut jäivät turhan ylimalkaisiksi. Siellä northhampshireläisen korven keskellä tuli kuitenkin yhtäkkiä aivan käsittämätön halu kuunnella juuri sitä levyä eikä mitään muuta. Niinpä tein poikkeuksellisesti ja aloin ladata levyä itselleni iTunesista. Sen bussimatkan aikana levy ei valitettavasti vielä latautunut kokonaisuudessaan, mutta montréalilaisessa kahvilassa niin viimein kävi. Levyä on tullut kuunneltua tämän matkan aikana melkein enemmän kuin muita levyjä yhteensä, joten iTunes-ostodebyytti oli täysosuma. (Konkreettisen levynkin ostan vielä, ja mieluiten bonusversiona. Huomasin nimittäin tänään tuolta Spotifystä, että bonustavarakin on hienoa.)

Jonkin aikaa ehti vaikuttaa melkein siltä, ettei tämä matka saa omaa levyään, vaan kuinka väärässä olinkaan! Todella iloinen asia on tietysti sekin, että Emmy the Greatilta on ilmestymässä uusi levy tänä vuonna. Odotukseni ovat pilvissä.

Tämä olisi tosi kiva nähdä joskus livenäkin. Ja tämä avausraita on siltä levyltä minun suosikkini. En tarkkaan ottaen tiedä, miksi, mutta onpahan vain. Jotain jouluistakin tuossa kuulen.



Ja miksikö se bonusversio pitäisi saada? Siksi, että siellä on mukana Edward EP, joka alkaa tällä laululla, joka tässä esitetään barcelonalaisessa leikkipuistossa sijaitsevalla istuimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti