23.3.2012

Laulu laululta: 12. I Think I'm Just Blind



Alun perin ajattelin, että Heartsin päätösraita olisi jokin muu, mutta nyt, rutkasti yli puoli vuotta levyn äänittämisen jälkeen, moinen ajattelu tuntuu jopa vähän erikoiselta. Olen täysin tottunut tähän kappaleeseen levyn päätöskappaleena.

Laulu taisi saada alkunsa marraskuussa 2010. Muistelen, että olin potenut jonkinlaista yksittäistä ja häiritsevää unettomuutta edeltävänä yönä, ja seuraavana aamuna heräsin ihan liian aikaisin. Aloin taas tehdä laulua, joka niiden ehkä kahden tunnin yöunien jälkeen toi orastavasti mieleeni Bright Eyesin Luan. Kaiketi moinen mielleyhtymä johtui siitä, että tämä lauluni on vähän samalla tavalla yksinkertainen, tai oikeastaan jopa yksinkertaisempi: neljä säkeistöä eri sanoin, ihan kuin jossain kansanlaulussa tai virressä tai semmoisessa. Mitä näitä nyt on.

I Think I'm Just Blind on jonkinlainen purkaus, jossa laulun otsikko on tullut mieleen vasta sanojen jälkeen. Alun perin tuossa oli viideskin säkeistö eräässä välissä, mutta päätin, ettei tiivistäminen tässä yhteydessä ole pahaksi.

Kappaleen loppu ja viimeinen säe on kuitenkin koko ajan pysynyt samana. Pitkälti niiden vuoksi tätä kappaletta on myös keikoilla ollut todella hienoa soittaa. Hienoa soittaminen on tietysti ollut myös siksi, että tämä kappale on minun kitarasoittotaidoilleni varsin sopiva ja yksinkertainen ja helppo.

--

Niinhän tässä nyt kävi, että levyn kaikki kappaleet on nyt esitelty. Jee! Levyn voi nyt kuulla kokonaisuudessaan ennakkoon kotisivultani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti