20.3.2012

Laulu laululta: 6. February



February on levyn kappaleista kaikkein uusin. Se on tehty nimensä mukaisesti helmikuussa, vuonna 2011, eli runsas vuosi sitten. Alun perin laulun nimessä puhuttiin myös pessimismistä, mutta jätin sen pois. Parempi olla ytimekäs, kuukauden nimi kun on ihan validi kappaleen nimi. Yhtä kaikki tämä laulu on vähän yliampuva jonkinlaisessa angstissaan. Tämä laulu on kuitenkin myös poppia. Tosin mikäpä tekemäni nyt ei olisi.

Olin päättänyt soittaa kappaleen alkupuolelle eräänlaista bossa nova -komppia. Sitten sai tuottaja-äänittäjäni noin yhden sekunnin aikana idean, että siitä bossa nova -kompista tehdään eräänlainen rumpukonepuksutus. Meni pari minuuttia, ja puksutus oli valmis, ja sitten se ajettiin tuohon, ja minusta se toi kivaa vaihtelua ja oli muutenkin hyvä. Akustisen kitaran, kosketinkilkkeen ja tuon mainitun puksutuksen yhdistelmä oli jokseenkin jännittävä.

Loppuun piti tietysti saada jonkinlainen eksploosio. Sellainen tehtiin. Samalla eksploosio aika osuvasti kuvaa, että laulun alkuperäisestä tunnelmasta oli tultu varsin kauas: kun kappale ensi kertaa sillloin helmikuussa oli syntynyt, se oli kokonaisuudessaan surumielistä folkia. Nyt siitä tuli loppunsa aikana jopa jotain etäisesti postrockin tai sellaisen kaltaista.

Lopulta laulun aiheuttanut olokin meni aika äkkiä pois, mitä tietysti en pitänyt huonona asiana. Syitä: soitin heti maaliskuun aluksi Tampereella keikan, mistä seurasi oikein hyvä mieli, ja lähdin alle viikkoa myöhemmin Pohjois-Amerikkaan kitara kainalossa. Väitän, että sellaista on kiva elämä.

Kuuntele kaikki tähän mennessä julkaistut Hearts-kappaleet Soundcloudista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti