20.3.2012

Laulu laululta: 5. No Pressure Nor Gravity



No Pressure Nor Gravity kuuluu niihin lauluihin, joista tuli jo ensimmäisten sointuhapuilujen aikana sellainen olo, että tästä nyt voisi tulla jotain. No, lopulta siitä tuli tällainen.

Laulu on tehty alkujaan erään vesisateisen sunnuntain iltana lokakuussa 2010. Tuli siinä jotenkin mieleen, että oikeastaanhan kaikki on mahdollista. Sellainen olo oli niinä aikoina tullut muun muassa Delay Treesin laulujen kuuntelemisesta, ja juuri sen yhtyeen päähäni luomasta tunnelmasta No Pressure Nor Gravity on saanut ehkä merkittävimmät vaikutteensa. Tokihan siinä oli muutakin päänsisäistä varmasti.

No Pressure Nor Gravity on minusta optimistinen laulu. Halusin tehdä kappaleen ensimmäisen b-osan jälkeisestä räjähdyksestä jokseenkin vimmaisen. Että nyt sitä painovoimaa ei sitten enää ole, ja tässäpä vain leijumme ilmassa kaikki. Kai sellainen ainakin hetken verran voisi olla ihan jännittävää. Kaikenlaiset moottoritiet ja kadut ovat teksteissäni usein toistuva teema, kuten tässäkin. Ehkä se sitten johtuu siitä, että moottoritiet ja kadut ovat minusta olleet aina jännittäviä, tai ainakin lapsuudessa ovat olleet. Ja totta puhuen ovat ehkä vieläkin. Ihana infrastruktuuri.

Jostain syystä juuri tämän kappaleen kakkossäkeistöön halusin soittaa tuollaisen käännetyn rumpukompin. Itse asiassa en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Jossain vaiheessa on sitäkin tullut pohdittua, että tästäkin kappaleesta olisi ehkä saanut pidemmän, mutta ei tämä tiiviyskään itseäni varsinaisesti haittaa.

Kaikki julkaistut Hearts-laulut ovat edelleen Soundcloudissa!

4 kommenttia:

  1. Lauluissa lyhyys on usein hyve, mutta se, miksi itse asiassa tähän ryhdyin kirjoittamaan on se, että jos joskus teet suomenkielisen levyn, sen nimen on mielellään oltava Ihana infrastruktuuri.

    VastaaPoista
  2. Puhut muuten totta. Sen levyn nimen on mielellään oltava Ihana infrastruktuuri. Menisi varmaan myös Fruit Sponcorsin vaikeana neloslevynä.

    VastaaPoista
  3. Aiheuttipa muuten äsken ruokakaupassa muroja valitessa sellaisen kylmä väre -tuntemuksen tuo b-osan jälkeinen räjähdys.

    Fruit Sponcors on alati ärsyttävä yhtye, vaikka yhtään kappaletta ei vielä ole!

    VastaaPoista
  4. Kylmä väre -tuntemus muroja valitessa kuulostaa oikein hyvältä, niinkin hyvältä, että voisin ihan siitä kiittää. Lisäksi voisi kai todeta, että Fruit Sponcors tekee ärsyttämisestä taidetta.

    VastaaPoista