18.3.2012

Laulu laululta: 4. Highway



Highway on Hearts Somewhere -levyni vanhin kappale. Se on tehty touko-kesäkuussa 2007, eikä sen jälkeen ole muuttunut kuin sovitus; sanat, soinnut ja melodiat ovat pysyneet samoina. Muutamat lähipiiriini kuuluvat ihmiset ovat sittemmin toivoneet Highwaysta virallisesti äänitettyä versiota, ja nyt, viimein, maaliskuussa 2012, sellainen putkahtaa julkisuuteen.

Highway on oman tuotantoni joukossa yksi ehdottomista suosikeistani. Tosin silloin, kun tämän laulun tein, en varsinaisesti osannut soittaa kitaraa - niinpä alkuperäinen vuosientakainen demo oli paljon pianovetoisempi ja kitarattomampi. Ehtipä laulun työnimikin olla kahden päivän ajan Autumnsong, silloin, kun sanoista vielä puuttuivat melkein kaikki.

Laulun tekstin suurimmiksi vaikuttajiksi osaan äkisti nimetä kaksi amerikkalaista lyyrikkoa: Ben Gibbard (The Postal Service, Death Cab for Cutie) ja Matthew Caws (Nada Surf). Molemmat kuuluvat suosikkilauluntekijöihini edelleen, vaikkakin Gibbardista on sanottava, että se on parilla viime levyllään vähän hukannut itseään, tai ainakin hukannut itsestään sen minuun vetoavan osasensa.

2 kommenttia: