23.3.2012

Laulu laululta: 11. Palace of Glass


Palace of Glassin aloitus saattaa hyvinkin olla elämäni ensimmäinen kitarariffi, jos tuota nyt voi kitarariffiksi kutsua. Kun sitä ensi kertaa tapailin, ajattelin, että tämä kuulostaa vähän William Fitzsimmonsilta. Enää en muista, miksi.

Koska Palace of Glass sijoittui jo varhaisessa vaiheessa levyn kappalejärjestyksessä viimeistä edelliseksi, laulu on jäänyt vähän sivuosaan. Melodisesti etenkin kappaleen kertosäe ja sen stemmalaulut herättävät minussa jonkinlaista tyytyväisyyttä. Tyytyväinen olen myös loppupuolen rumpujen ja bassokitaran yhteistyöhön - moinen yhteistyö oli pään sisällä ihan selvää jo silloin, kun olin soittanut kappaleesta pelkän akustinen kitara -version joskus silloin, lokakuussa 2010.

Kappaleen Palace of Glass viittaa Helsingin Lasipalatsiin ja samalla kai jotenkin siihen, että lasi tavallaan särkyy helposti. (Runollista!) Samalla minusta tuntuu siltä, että oikeastaan levyn loppupuoli on tälle kappaleelle ihan oikea paikka. Sanotaanhan siinä muun muassa, että "I think I've said everything I am able to say now". Sellaisesta lauseesta nokkelimmat saattaisivat ounastella, ettei levy enää jatku kovin pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti