9.3.2012

Tapahtui eilen

Lyhyesti eilisiä (okei, toissapäiväisiä eli keskiviikkoisia) asioita nyt tässä.

1.

Päivällä täytin kirjekuoria saatekirjeillä ja pahvikantisilla levyillä. Tämä tietysti liittyy siihen, että julkaisen toisen pitkäsoittoni alle kolmen viikon päästä. Kesken kirjekuortentäyttöprojektin päätin hetken mielijohteesta julkaista täällä internetissä myös levyn nimikkoraidan. Se on tässä alla. Kuunnelkaa ja kommentoikaa kernaasti - kaikenlaiset lausunnot kiinnostavat!


2.

Illalla menin Kuudennelle linjalle, jonka lämmitysjärjestelmä ei toiminut. Piti hakea takki narikasta uudestaan ylle, ja kovin tiukkaa teki tarjeta senkään kanssa. Ei se mitään. Näin Koria Kitten Riotin keikan, mikä oli iloinen asia. Koria Kitten Riot soitti debyyttilevynsä kappaleen Golden, mikä niin ikään oli iloinen asia. Keikalla kuultiin myös kakkoslevyn kiva Playing Truant. Se oli tavallaan vähän kuin tuolla alapuolisen videon olohuoneessa, paitsi että Kuudes linja on rock-klubi ja mukana oli rumpali.


Sitten keikkansa aloitti Neat Neat, mutta siinä vaiheessa minulle oli noussut kuume, ja olosta oli muutoinkin tullut suorastaan hirveä. Jouduin tekemään jotain sellaista, jota harvemmin teen: lähdin keikalta kesken pois. En kyllä yhtään olisi halunnut. En voi kamalan tarkasti sanoa Neat Neatista juuri muuta kuin että ne olivat tosi taitavia ja tarkkoja soittajia ja että ensimmäinen kappale "meni ysiin" (tahtilajijargonia, öh) ja että laulajan äänestä tuli kovasti mieleen Musen Matthew Bellamy. Kertonee silti ihan hyvää Helsingistä musiikkikaupunkina, että tällaisia iltamia ja bändejä on.

Mutta niin - ilta jäi tosiaan kesken. Ennen keikkoja olo vielä oli aivan kelpo, etenkin silloin, kun dj soitti Nada Surfia. Tanssilattia vain oli täysin tyhjä. Are you dancing? Are you dancing at all? Niinpä. No, en minä sinne yksin kehdannut mennä tekemään tanssilattiabravuuriani, kyykkyhyppyä. (Reisilihakseni ovat merkittävät.) Sen sijaan istuin kylmällä sohvalla baaritiskin lähellä ja hymyilin orastavasti. Laulu antoi siihen syyn.

2 kommenttia:

  1. Laulusi kertosäkeen herättämä miete: Jos Sunrise Avenuesta poistettaisiin tuhti siirappi-, sokeri- ja marenkikuorrutus ja muut makeutusaineet, yhtyeen musiikista nauttiminen saattaisi olla mahdollista. Teoriassa.

    Biisisi on hyvää poppia riisuttuna äitelyystekijöistä. Ja siis muut kuulemani sun biisit eivät ole muistuttaneet Sunrise Avenuesta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Annika, kivasta kommentista!

      Kiinnostavaa, että päähäsi tuli kertosäkeestä Sunrise Avenue -miete - itse en ole ajatellutkaan asiaa! Mutta pohdinta on kyllä kiinnostava, kun nyt kun tässä itsekin mietin. Jos Sunrise Avenuen sävellykset pitäisi samoina ja vaihtaisi kaiken muun (sanat, sovituksen, tuotannon ja sellaisen), minäkin saattaisin sitä sietää.

      Vaan kiitos, kiitos tästä! Kertonen taas, kun kappaleita on kuultavilla lisää. :)

      Poista