21.1.2013

Viikon laulu: Nothing Arrived (Villagers)

I waited for Something / and Something died
So I waited for Nothing / and Nothing arrived


Irlantilaisen Villagersin Nothing Arrived on soinut viimeisimmän viikon mittaan runsaasti päässä ja soittimessa. Laulu on hyvä ja sen kertosäe surullisen tarttuva. Laulu on vähän sellainen, että asiat ja elämä valuvat sormien väleistä johonkin, esimerkiksi maahan.

Villagers on pitkälti Conor O'Brien -nimisen ihmisen projekti. Nuorgam vertasi Villagersia sattuvasti Bright Eyesiin, ja yhtäläisyyksiä tosiaan riittää suunnattomasti: tyylilaji on aika samansuuntainen, molempien sanat ovat aika synkänkaltaisia, molempien keskeisimmän tahon nimi on Conor ja - mikä ilmeisintä - Conor O'Brien kuulostaa Conor Oberstilta myös pelkän lauluäänensä vuoksi. O'Brien on kuin Oberstin vähemmän räkäinen Britteinsaarten-serkku.

Nothing Arrived on uuden {Awaylands}-levyn vitosraita. Levyyn en ole saanut aivan samanlaista otetta, mutta Nothing Arrivediin olen saanut otetta senkin edestä.

2 kommenttia:

  1. pelasti iltani hieman tämä, kiitos! liian vähän sopivaa musiikkia olemattomasta olosta, tai ainakin vaikea löytää. aina niitä hitsin Tunteita, kappaleissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kivaa kuulla, ole hyvä! Oot kyllä oikeassa, näitä tyhjyydestä kertovia lauluja on liian vähäisesti. Mutta tämä nyt taitaa olla sellainen.

      Poista