18.1.2013

Ihan kohta: Veronica Fallsin uusi levy

Alkuvuosi tuo muassaan ainakin kaksi oletettavasti hyvää levyä. Frightened Rabbitin Pedestrian Verse julkaistaan helmikuun alussa, aivan kuten Veronica Fallsin Waiting for Something to Happen, jonka odottamista tämä teksti käsittelee.

Minä olen kuullut levyltä käytännössä yhden kappaleen (käytännössä siksi, että se toinen kuulemani oli suttuisen livevideon epämääräinen ääniraita, josta on haasteellista antaa lausuntoja). Kappaleen nimi on Teenage. Se julkaistiin digitaalisinglenä joulukuussa. Se on hyvä.


Veronica Falls on vähän outo yhtye tai oikeastaan aika paljonkin outo. Ensimmäisen levyn (Veronica Falls, 2011) yhteydessä joku kuvaili yhtyeen tyylilajia goottisurf-indieksi, mikä on sopivaa. Kitarat ovat kyllä, krhm, heliseviä ja melodiat ja sointukierrot monesti kesäisiä mutta sanat yhtä monesti silkkaa mustaa. Asiat ovat pahaenteisesti vinossa.

Ehkä se on osa viehätystä. Kuten sekin, että tuolla Roxanne Cliffordilla on kyllä tosi kiva ääni. Ylipäätäänkin Veronica Fallsin harmoninen suidenkäyttö on kerrassaan mielekästä. Vaikka kakkoslevy saattaa olla vähemmän outo kuin ensimmäinen, yhtye pysyy kaiken perusteella hyvänä.

Waiting for Something to Happen ilmestyy maanantaina 4. helmikuuta. Jokin lehdistötiedote (joihin on tietysti aina syytä suhtautua terveellä varauksella) tiesi kertoa, että levy olisi debyyttiä vahvempi ja ehyempi (mikä lehdistötiedote ei kertoisi niin?), mitä tervehdin ilolla, jos on ok tervehtiä näkemyksiä. Ehkä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti