5.12.2011

Och Ramlösa blir vin

Siirryin viime maanantaina lentokoneesta toiseen Tukholman Arlandan lentoasemalla. Ostin pullon kivennäisvettä. Join pullon tyhjäksi. Sittemmin matkani aikana olen täytellyt sitä uudestaan, viimeksi tänä aamuna. Pullon etiketti kertoo, että pullo on pitänyt sisällään Ramlösaa, mikä tietysti on eittämättömän ruotsalaista. Toinen eittämättömän ruotsalainen asia on Kent, yhtye, jota kuuntelin nuorempana aktiivisestikin ja jonka ensimmäisistä levyistä edelleenkin runsaasti pidän.

Kentin ja Ramlösan yhtymäkohta on tietystikin kappale Socker. Ramlösa-pulloni nähdessään matkaseuranani Pariisissa ollut taho mainitsi, että kappaleen Ramlösa blir vin -kohta on hänen suosikkilyriikkansa koko Kentin tuotannosta. Laulussahan lauletaan seuraavasti: "Och gäst ikväll är Jesus / Han har kickat heroin / Han läppjar på sitt glas / och Ramlösa blir vin."


On myönnettävä, että Socker on minusta yksi Kentin parhaista lauluista, ilmiselvästi, vaikken nyt noita lyriikoita kovin tarkasti ole jaksanut itse pohdiskella. Mutta tämä laulu ihan hyvin sopii tämäniltaiseen silmiäkirvelevän raukeaan tunnelmaan lontoolaisessa pubissa, jonka äänimaisemasta olen eristänyt itseni kuulokkein.

Ingen, ingen, ingen, ingen hör.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti