30.11.2011

Tuore tunne

Viime viikolla satuin kerran kuulemaan erään Eelsin kappaleen, ja se kappale kuulosti heti hyvältä ja toki myös tutulta - olinhan kuullut kappaleen jo aiemmin, vaikken osannutkaan tarkkaan sanoa, missä ja missä olotilassa ja miksi. Kappaleen nimi on Fresh Feeling.


Kappale pyörii pelkästään yhden sointukuvion ympärillä, eikä siinä nyt muutoinkaan ole kovin paljon sellaisia erityisiä ihmeellisyyksiä. Mutta ei niitä ihmeellisyyksiä aina tarvita: joskus musiikki on riittävää vain sen yhden sointukuvion ja niiden kahden melodianpalasen vuoksi ja siksi, että musiikki tuntuu mielekkäältä kuunnella.

Kuulin Eelsistä ensi kertaa syksyllä 2000 tai ihan alkuvuodesta 2001, kun päädyin kuulemaan Beautiful Freak -levyä (1996), enkä silloin tyrmännyt yhtyettä. Niin vain Eels on silti aina jäänyt kovin etäiseksi, eikä suhde ole toki vieläkään erityisen läheinen. Beautiful Freak on yhä diskografian tutuin julkaisu. Fresh Feeling sen sijaan on vuonna 2001 ilmestyneellä Souljackerilla. Ehkä sitäkin pitäisi vähän ahkerammin kuunnella.

Ja nyt päädyin miettimään, mistä tämä Fresh Feeling on tuttu. Luulenpa, että olen joskus saattanut kuulla laulun jossain mainoksessa, koska YouTube-kommenttien (internetkommentoinnin alin kategoria, epäilemättä) 15 sekunnin silmäily viittaisi johonkin sellaiseen. Vaan väliäkö tuolla. Kappaleessa on silti kiva tunnelma ja minusta tuntuu nyt vähän samalta ja hyvä niin.

Terveisiä ulkomaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti