15.11.2011

Ja kaksi lohikäärmettä

Tässä on kysymys teille, jotka ette tiedä, mistä tulee yhtye, jonka nimi on Ewert and the Two Dragons: Mistä tulee yhtye, jonka nimi on Ewert and the Two Dragons?

Antanen kysymykseen seuraavan kappaleen aikana vastauksen.

Tutustuin yhtyeeseen vasta eilen tuota kautta, ja minä kyllä pidän tästä. Pikaisen Google-session perusteella näistä kyllä joku jotain jo tietääkin, ja Facebookissakin niillä on yli 6 500 fania. Se on hurja määrä indieyhtyeelle, joka tulee sieltä, mistä Ewert ja kaksi lohikäärmettä tulevat. Suomessa samassa kokoluokassa pyörii Rubik (yli 6 700 tykkääjää). Mutta tämä yhtye tulee kaikista maailman paikoista... Tallinnasta.

Tallinnasta!

Jotenkin en malta olla ihmettelemättä, että Virossa tehdään tällaistakin - kyse kun on kuitenkin maasta, jonka musiikkiskene on muutamia euroviisuedustajia ja punkyhtye J.M.K.E.:tä lukuun ottamatta itselleni tyystin vieras ja muutoinkin potentiaalisen epäkiinnostava. Mutta Ewert and the Two Dragons kuulostaa minun korviini jotenkin poikkeuksellisen hyvältä, jotenkin brittiläis-amerikkalaiselta, ja vaikka varmasti tekisi ihan hyvää kuunnella joskus jotain perivirolaistakin tai miksei jotain muustakin maasta tulevaa, niin tämänkaltainen brittiläis-amerikkalainen vain jotenkin sattuu eniten miellyttämään.

Lisäksi välillä tuntuu, kaikkien näiden muunkaltaisten laulujen keskellä, mukavalta kuulla jokseenkin iloista ja optimistista musiikkia, vaikkapa sellainen kappale kuin tämä (In the End) There's Only Love, joka on tänä vuonna ilmestyneen Good Man Down -nimisen kakkoslevyn ensimmäinen singlejulkaisu.


Minulle tulee tuosta levystä vähän mieleen Mumford & Sons, ihan vähän myös Arcade Fire, johon tuota jossain on verrattukin, ja miksei myös jokin muu, potentiaalisesti ruotsalainen. On silti kovin lohdullista huomata, että tämänkaltainen musiikki on onnistunut nostamaan Virossa päätään ja että se on osoittautunut suosituksi. Monesti tällaisia yhtyeitä tajuttaisiin ainoastaan ulkomailla, ja jos nyt ihan rehellinen olen, niin eipä tällekään yhtyeelle ihan Tallinna riitä.

Yhtye soitti Suomessakin lokakuussa, ja uudestaan he ovat tulossa joulukuussa. Menisin varmasti näkemään, mutta harmillista kyllä olen juuri silloin Suomen ulkopuolella.

Lopuksi vielä laulu yhtyeen debyyttilevyltä The Hills Behind the Hills (2009), I Can See Your House from Here.


Mukava tuttavuus, myönnän.

10 kommenttia:

  1. ^____^

    Nyt kun mainitsit, niin ensimmäinen paikka, joka tulee mieleen, kun miettii mistä yhtye voisi olla kotoisin, on tosiaan Ruotsi! Jännä. Britannia toki myös, mutta poikien blondius viittaa helposti Skandinaviaan/Baltiaan. Mä tykkään tosi paljon ja veikkaan, että esim. FB-tykkääjistäkin taitaa suomalaisia olla iso osa. ;)

    VastaaPoista
  2. Tuo Ruotsi-konnotaatio tuli itsellenikin jostain puskista, mutta siinä on kyllä paljon perää. Lähtöoletukseni olikin, että pidät Ewertistä ja tyypeistä paljon, mitä nyt tuolta luin! FB-tykkääjistä iso osa tulee varmasti Suomesta, mutta yllättävän paljon tuolla vironkin kieltä näin. Pitääpä vielä nyt yhtäkkiä mieleen tulleena yhtymäkohtana mainita vielä Kings of Convenience, vaikken niitä niin paljon ole kuullutkaan.

    VastaaPoista
  3. Tykkään paljon juu! Vastahan niillä oli keikka Siltasessa, mutta sen valitettavasti missasin, samoin kuin Helsingin Juhlaviikoilla olleen varsinaisen klubikeikan - sen sijaan Stupidossa näin niiden miniliven. :) Suosittelen levyltä ainakin Sailor Mania ja You Had Me At Helloa ♥

    KOC tosiaan vois olla yksi mielikuva myös, tosin mielestäni Ewertillä on enemmän vaihtelevuutta ja tehoa.

    VastaaPoista
  4. p.s. Huomasitko, saatiin maininnat niiden FB-sivuilla? ;)

    VastaaPoista
  5. Siinähän on kosolti missauksia! Stupido-live kuulostaa sentään toki aivan kivalta. No, onneksi yhtye vaikuttaa sikäli lähellä, että ehkä nuo itsekin jossain vaiheessa pääsee vielä näkemään. Ja ooh, FB-maininnat, nytpä huomasin itsekin! Kivaa.

    VastaaPoista
  6. Ja todellakin, Sailor Man on hyvä! You Had Me at Hellota en nyt muista äkisti, mutta hyvältä sekin muistaakseni kuulosti. Ja KOC-yhteydestä piti osoittaa samanmielisyys: tää on kyllä monipuolisempaa.

    VastaaPoista
  7. You Had Me At Hello on levyn viimeinen hidas, oon ihan sucker viimeisille hitaille, eh.. Keikoista vielä sen verran, että onneksi oon menossa VETOa katsomaan, niin näkee Lohharit lämppäämässä samalla. :)

    VastaaPoista
  8. Aivan, viimeiseksi kappaleeksi minä sen muistinkin. Totta on se, että vikat kappaleet noin keskimäärin ovat tosi hyviä. Ja niin juu, tuohan se niiden tuleva Suomen-keikka olikin, kyllä. :)

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Olen Virosta ja on aika paha mieli lukee että meillä on teidän mielestä vain muutamia euroviisuedustajia ja punkyhtye J.M.K.E.
    Tässa on kaikeenlaisia musiikkiskenejä ja hyviä yhtyeitä, Ewert on vain sellainen joku laulaa vain englanniksi ja markkinoi aktiivisesti ulkomailla. Esm. http://www.youtube.com/watch?v=_mGgG9WsDDI jotan vähän samanlaista.

    VastaaPoista
  10. Tere Helen!

    Tänan kommendi eest. Ja vabandust - muidugi ma ei tahtnud öelda, et Eesti muusika oleks halb, eriti mitte halvem kui Soome muusika. On ainult nii, et ma ei piisavalt Eesti muusikast tea, ja loomulikult peaks sellega tutvuma, siis aitäh linkist! Usun küll, et Eestis on üsna palju erinevaid häid ansamble. Muidugi meeldib mulle inglisekeelne indiepop kõige enam, ja ei ole tegu sellega, kust muusika pärit on, aga mulle oli küll suur üllatus, et Ewert tuleb just Eestist, just kui tundus, et nad oleksid pärit, hmm, Rootsist, Inglisemaalt või USA-st.

    (Ja soovin, et sul ei midagi selle vastu olnud, et nüüd eesti keeles vastasin! Tahaksin ainult natuke harjutada kui oli võimalus!)

    Ja suomeksi: Viron musiikista pitäisikin tietää enemmän, jos tällaisia tekstejä kirjoittaa. Totta kai Virossa on oma musiikkiskenensä, mihin olisi syytä tutustua, mutta se vain on itselleni vielä vieras. Enemmän on kyse siitä, että Ewert uppoaa johonkin genreen tai sellaiseen, josta itse olen eniten kiinnostunut. Pahasta mielestä pahoittelut, sellaista ei tietenkään ollut tarkoitus aiheuttaa.

    Armastus päästab maailma!

    VastaaPoista