21.10.2011

I don't know these buildings

Eilen istuin bussissa matkalla Tampereelta Helsinkiin ja roikuin eräänlaisessa tietoverkossa, Internetissä, puhelimeni välityksellä. Koska aikaa oli, päätin tutustua vähän Frightened Rabbitin uuteen, heinäkuun lopulla ilmestyneeseen EP:hen (A Frightened Rabbit EP nimeltään), josta oikeastaan kuulin vasta ihan vastikään.

Ensimmäinen laulu, Scottish Winds, oli ihan ookoo, samoin kolmas laulu The Work. Mutta siinä välissä oli laulu, nimeltään Fuck This Place, joka kuulosti tosi hienolta jo siinä vaiheessa, kun ensimmäistä kuuntelukertaa oli takana viisi sekuntia. Itketti, mikä on tapauksessani aika kiistämätön merkki siitä, että kappale on loistava.


Tulee vähän Sigur Rós mieleen jostain, varmaan noista puhaltimen- tai harmoninkaltaisista. Scott Hutchisonin äänikin kuulostaa paremmalta kuin ennen. Ja tämä duetto Camera Obscura -yhtyeen Tracyanne Campbellin kanssa toimii. Sekin toimii, että kappaleella on moinen nimi, jotenkin oikealla tavalla yliampuva ja dramaattinen.

Lisäksi kertosäkeen alussa on säe, jossa kappaleen hienous tiivistyy. Eksymisen tematiikka voi toki olla jostain muualta jo tuttua, mutta silti.

I don't know these buildings.

Kuuntelen repeatilla. Kuunnelkaa tekin.

3 kommenttia:

  1. hrr, tämäpä on ihanimman kuuloista pitkään aikaan :> kiitos!

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Liian tärkeitä asioita meinaa mennä ohi. Ei hyvä.

    VastaaPoista
  3. Kiitän kommenteista! Parempi tajuta tällaiset laulut myöhään kuin jättää tajuamatta tyystin.

    VastaaPoista