25.7.2013

Minun kolmas levyni

Tämänkin levynkannen on tehnyt Tuomas Kärkkäinen. Hän on kova luu.

Syksyllä 2009 mietin, että olisipa siistiä tehdä levy. Sitten tein levyn. Sitten tein toisen levyn. Nyt olen tehnyt kolmannen levyn.

Levyn nimi on Trains, ja virallinen julkaisupäivä on ensi maanantai, 29. heinäkuuta. Digitaalisesti levy on kuitenkin jo saatavilla, striimimuodossa esimerkiksi tuossa alla ja esimerkiksi Spotifyssa.

Sain viime joulukuussa ajatuksen talvisen kotiäänitys-ep:n tekemisestä. Koko vuosi 2012 oli ollut kappaleentekomielessä minulle suorastaan historiallisen hiljainen, ja mielestäni minun piti jo saada jotain aikaan. Aloin äänitellä. Lopulta ajattelin, että tekisin kokonaisen levyllisen. Paukuttelin pahvilaatikoita, tamburiinia ja kahta voiveistä, soitin kitaraa ja lauloin mikrofoniin. Ikkunasta näkyi Helsingin kantakaupungin talvi. Sitten ikkunasta näkyi Helsingin kantakaupungin kevät. Sitten lähdin Tampereelle, jossa äänitin ystäväni Jani Tuovisen luona vähän lisää sisältöä. Sitten Jani miksasi. Sitten Sister Flosta tuttu Jarno Alho masteroi. Sitten Tuomas Kärkkäinen teki hienot kannet ja käsipelillä upean 98 kappaleen melko eksklusiivisen cd-painoksen. Nyt ollaan tässä.

Levyn nimi tulee siitä, että alun perin useammassa levyn kappaleessa mainittiin junia. No, lopulta vain kappaleessa In Between Stations mainitaan. Lisäksi ajattelin, että tässä on jonkinnäköisistä siirtymistä kyse. Että siksikin tämä olisi loogista. Junillahan siirrytään.

Kiitos, jos kuuntelette levyä. Olen hyvin kiitollinen myös kaikista mahdollisista kommenteista, joten rohkaisen teitä niitä lausumaan.

P.S. Minulla on myös levynjulkaisukeikka. Se on lauantaina 3.8. Helsingin Club Libertéssä eli tuollaisessa tapahtumassa. Tulkaa sinne, niin nähdään vähän ja pidetään kivaa. Sieltä saa levyä myös fyysisessä muodossa, kuten sitä saa parhaista helsinkiläisistä levykaupoista toivon mukaan jo ensi viikolla.

1 kommentti:

  1. Omia suosikkeja ovat In Between Stations sekä vanha kunnon World Painted White. Keikalla on kiva se versio, joka kasvaa lopussa.

    VastaaPoista