18.3.2012

Laulu laululta: 3. To: Someone



Tämä Hearts Somewheren kolmosraita, nimeltään To: Someone, on yksi levyn kolmesta täysin akustisesta kappaleesta. Kaikki kolme laulua on äänitetty samalla periaatteella: livenä. Äänittäjäni Matti Kari oli sitä mieltä, että niin saamme aikaan parhaan tuloksen ja eniten tunnetta. Niin minä sitten istuin röykkäläisen kotistudion tarkkaamohuoneessa, soitin kitaraa ja lauloin mikrofonin eteen asetettuun popfiltteriin, jota itse tykkään ihan kaikessa hauskuudessani kutsua sylkisuojukseksi.

Kuten useat laulut, tämäkin syntyi vähän vahingossa ja ehkä vartissa. Nyt kun asiaa tarkemmin pohdin, To: Someone on levyn kappaleista toiseksi uusin - se syntyi kaiketi tammi- tai helmikuussa 2011, eli vain runsas vuosi sitten. Tekstikin syntyi kovin äkkiä. Niin käy yleensä silloin, kun ajatus laulun tunnelmasta ja siihen sopivista sanoista kirkastuu. Kirjoitin kirjeen.

Jokin kappaleessa on tavannut tuoda mieleeni ruotsalaisen Hello Saferiden, nuo soinnut varmaankin. Tämäkin kappale olisi voinut saada kovin toisenlaisen muodon, jos sitä oltaisiin alettu soittaa bänditreeneissä aiemmin. Levy oli jo äänitetty, kun yhtyeemme basisti Lilli ehdotti bändiversion tekemistä keikkoja varten. Sellainen tehtiin, ja onhan tätä rumpujensoittajan ja bassonsoittajan kanssa ihan ensiluokkaisen kivaa soitella. Jos tulette keikalleni, saatatte kuulla moista.

Kaikki tähän mennessä julkaistut Hearts Somewheren kappaleet voi käydä kuuntelemassa Soundcloudista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti