24.2.2012

Johanneksen musiikkiblokki onnittelee yksivuotiasta Johanneksen musiikkiblokkia

Ajalla on sellainen ominaisuus, että se kuluu. Eikä siinä tietysti mitään, mutta kun ajan kuluminen konkretisoituu, tuntuu herkästi jännittävältä, kuten esimerkiksi juuri tänään, kun tämä musiikkiblogini täyttää tasan vuoden.

Kun aloitin tämän blogin, pelkäsin vähän, etten aina osaisi kirjoittaa - jossain vaiheessa kaikki elämässäni merkittävä musiikki olisi kuitenkin käyty läpi, ja uutta musiikkia ei aina löydy, ja musiikki ei aina tunnu. Välillä meno täällä on kieltämättä vaipunutkin vähän turhan elottomaksi, mutta sellaista kai sattuu toisinaan. Yritän skarpata vastedes!

Noin tämä blogi vuosi sitten alkoi. Alussa lumi tosiaan peitti kaupunginosan, ja vähällä oli, etteikö samainen ajatus olisi ollut tosi ajankohtainen myös tänään, mutta sellaiseen sää on jo turhan loskainen, enkä halua liiaksi toistella. Itse musiikkiin liittyvät ajatukset ovat tietysti silti edelleen samoja. Kaunis indiepop on parasta musiikkia.

Tämän blogin elinaikana on ehtinyt sattua jotain. Olen tehnyt levyn, jonka julkaisen noin kuukauden päästä. Olen matkustanut kuukauden verran Pohjois-Amerikassa. Olen käynyt soittamassa kitaraa ja laulamassa montrealilaisessa kahvilassa, mikä oli koko lailla maailman kivointa, ja erinäisissä helsinkiläisissä ja tamperelaisissa baareissa, ja yhdessä kirjakaupassa, ja juhannuksena Saimaan rannalla, ja heinä- ja elokuun vaihteessa lohjalaisella maaseudulla ja heinäkuussa hattulalaisella maaseudulla.

Tämän blogin elinaikana olen myös nähnyt esiintymislavalla The Pains of Being Pure at Heartin, William Fitzsimmonsin (kahdesti!), Ewert & The Two Dragonsin, Koria Kitten Riotin, Rubikin, Manic Street Preachersin, Bright Eyesin, Delay Treesin, Black Twigin, French Filmsin ja varmaan joitakuita muitakin, joiden mainitseminen tässä näkyy jäävän oudosti väliin.

Koska en nyt keksi tälle tekstille sattuvampaakaan lopetusta, mainitsen, että tanskalaista Alcoholic Faith Mission -yhtyettä en ole nähnyt esiintymässä tämän blogin elinaikana - blogi syntyi vajaan kuukauden verran liian myöhään. Tänä iltana palasin tähän kappaleeseen, yli vuoden tauon jälkeen. Kaunis laulu se on edelleen.

8 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle! Täällä on ollut paljon mielenkiintoista luettavaa. Myös oma musiikkisi kiinnostaa – kuuntelin Feathers-levyä joskus Spotifysta, mutta en muista siitä paljoakaan. Pitää kuunnella uudestaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnittelusta! Kiitos myös Feathersin kuuntelemisesta - runsaan kuukauden päästä Spotifyssä pitäisi olla myös Feathersin seuraaja. Varoitan jo nyt, että saatan pitää siitä vielä hieman meteliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielikseenhän sitä kuunteli, nyt toisella kerralla joku biisi jäi jo mukavasti nakuttamaan päähän. Pidä ihmeessä meteliä seuraajastakin. :)

      Poista
    2. Hei kiitos tästäkin, mukavaa kuulla! Kaikki kommentit kiinnostavat aina kovasti. :)

      Poista
  3. Kiitos paljon kappaleen linkityksestä - täydellinen tähän hetkeen!
    Ja onnea vuoden ikäiselle blogille! Monta uutta hyvää musiikkituttavuutta tätä kautta löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon itsellesi kommentoinnistasi! Kiva kuulla, että tätä kautta on löytynyt hyvää uutta. Ja tuo AFM:n laulu, toimii loistavasti esimerkiksi silloin, kun kuljeskelee kaupungilla tai muutoin ylipäätään siirtyy paikasta toiseen.

      Poista
  4. Vähän myöhässä - onnea blogille! Ja toistelen näitä muiden kommentteja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Toistelu on esimerkiksi opintojen äiti.

      Poista